Motor

 

 

Welke rijbewijs kan ik halen

Welke motorrijbewijs (A1, A2 of A) u  kan halen, hangt af van uw leeftijd.

 • Leeftijd tussen 18 en 20 jaar?   Dan kunt u Rijbewijs A1 halen.
 • Leeftijd is 20 jaar?     Rijbewijs A2
 • Leeftijd is 21 jaar en ouder?  Rijbewijs A

 

Rijbewijs A1 (tussen 18 en 19 jaar)

Een lichte motor heeft een vermogen van maximaal 11 kW. U mag vanaf 17 jaar rijles nemen op een lichte motor en het theorie-examen motor doen. Voor het praktijkexamen moet u minimaal 18 jaar zijn.

 

Rijbewijs A2 (20 jaar)

Wanneer rijles en rijexamen middelzware motor (categorie 2)?  Een middelzware motor heeft een vermogen tot maximaal 35 kW.

 • Doorstromers/Getrapt

Heeft u al een rijbewijs lichte motor (A1)? Dan mag u vanaf 19 jaar rijles nemen op een middelzware motor. U hoeft niet opnieuw theorie-examen te doen. Het theoriecertificaat van A1 is ook geldig voor rijbewijs A2.

Voor het praktijkexamen moet u minimaal 20 jaar zijn. Bent u ten minste twee jaar in het bezit van rijbewijs A1? Dan kunt u een combi-praktijkexamen doen. In het combi-examen worden zowel voertuigbeheersing (AVB) als verkeersdeelneming (AVD) getoetst.

 • A2-beginners

U bent A2-beginner als u geen rijbewijs A1 heeft. Vanaf 20 jaar mag u rijles nemen en de praktijkexamens AVB en AVD afleggen.

 

 

Rijbewijs A (21 jaar of ouder)

Een zware motor heeft een motorvermogen van 35 kW of meer.

 • Geen rijervaring of korter dan 2 jaar rijbewijs middelzware motor (A2)
  U mag rijexamen op een zware motor doen als u 21 bent. U behaalt dan een rijbewijs A met de aantekening code 80. U mag dan de eerste 2 jaar alleen op zware motoren met 3 wielen rijden. Na 2 jaar vervalt de aantekening code 80 en mag u op alle zware motoren rijden. Bent u nog geen 24 als de code vervalt? Dan moet u bij uw gemeente een nieuw rijbewijs pasje aanvragen zonder de aantekening.

 

 • Ten minste 2 jaar rijbewijs middelzware motor (A2)
  U mag vanaf 22 jaar rijexamen doen op een zware motor. U behaalt dan een rijbewijs A zonder beperkingen. U mag dan op alle zware motoren rijden.

 

 • Geen rijbewijs middelzware motor (A2), u wilt rijbewijs A zonder aantekening code 80
  U moet minimaal 24 jaar zijn om rij-examen te doen. U mag dan op alle zware motoren rijden.

 

Als u rijbewijs A heeft, krijgt u rijbewijs A1 en A2 erbij. Ook als u de aantekening code 80 heeft. U mag dus met beide soorten rijbewijzen ook op lichte en middelzware motoren rijden.

Flexibele lestijden? Dagelijks tot 23:00 uur?

U lest wanneer u het beste uitkomt! Ook zondag’s zonder extra kosten!

Persoonlijk en betrokken benadering

De charme van een kleine rijschool & de continuïteit van een grote rijschool is uw garantie voor een vlot en voordelig rijbewijs!

Hoog slagingspercentage

80 % van onze kandidaten slaagt de eerste keer voor zijn/haar rijbewijs. Bron CBR.

Home » motor » rijbewijs » welke motorrijbewijs kan ik halen

Veel gestelde vragen over motorrijlessen

Hier vind je de veel gestelde vragen over motorrijlessen in. Wil je meer informatie over motorrijlessen bij rijschool Flex-Line of staan je vragen over motorrijlessen niet tussen. Neem met ons contact op. Bel, mail of app ons en u krijgt binnen 8 uur antwoord op uw vragen!

Hoe snel kan ik beginnen met mijn motorles?

In principe kun je binnen twee dagen beginnen met je eerste motorles. Als je specifieke wensen hebt qua timing of beperkt beschikbare dagen kan het een weekje duren.

Hebben jullie een "eigen" oefen terrein?

Het oefen terrein is groot en veilig, groter en veiliger dan mening ‘eigen terrein’ maar wij zijn niet de juridische eigenaar van dat terrein. Wij mogen er gebruik van maken.

Is mijn proefles gratis?

Neen uw proefles is niet ‘gratis”. Wij willen voorkomen dat u uiteindelijk moet betalen voor de ‘gratis’ lessen die wij zouden weggeven.

Moet ik zelf motorkleding e.d kopen?

Neen dat hoeft niet. Wij hebben alle benodigde beschermende kleding (motorjas, motorbroek), motorlaarzen handschoenen, helm ed. In een latere fase kun je op je gemak je motorkleding kopen.

Hoeveel lessen heb ik nodig?

het is onmogelijk om een concrete uitspraak te doen. Na je eerste proefles kunnen we een eerste inschatting maken van je benodigde lesuren voor je voertuigbeheersing. De meeste leerlingen komen goed uit met éé’n van onze AVB paketten.

Hoeveel examens moet ik doen voor mijn motorrijbewijs?

Er zijn drie examens voor de motorfiets, te weten:

1. het theorie-examen,

2. een examen voor  AVB ( Voertuigbeheersing) en

3. het AVD (Verkeersdeelname)

 

Moet ik een theorie certificaat motor halen voordat ik mag beginnen met Voertuigbeheersing?

Neen, als je je autorijbewijs hebt dan hoeft dat niet. Je kunt Voertuigbeheersing lessen volgen en examen B=Voertuigheheersing doen. Je mag ook lessen Verkeersdeelname doen. Je moet wel je theorie certificaat A gehaald hebben voordat je praktijk examen Verkeersdeelname mag doen.

Is de proefles vrijblijvend?

Ja de proefles is zeker vrijblijvend! Wij werken graag samen met mensen die het leuk en prettig vinden om  met ons te werken. Als het je bevalt en leuk vind kies je bewust voor onze rijschool.

Krijg ik mijn geld terug als ik uren overhou van mijn pakket?

Ja zeker! Dat gebeurt regelmatig. De lesuren die je niet gebruikt hebt krijg je terug betaald.

Recent mijn motorrijbewijs bij Flex-Line behaald. Voor zowel AVB als AVD in één keer geslaagd door de goede voorbereiding van instructeur Ozcan.

De lessen waren oprecht leuk en leerzaam, mede door de dosis humor die Ozcan hierin stopt! Je leert op een goede en humoristische manier iedere les jezelf te verbeteren en zo wordt je klaargestoomd voor je examens.

De sfeer is ontspannen, waar nodig ook streng maar rechtvaardig. Hij zorgt er tevens voor dat jij zelfverzekerd je examen in gaat zodat dit geen opgave is waar je tegenop ziet!

Ik zou iedereen aanraden om hier rijlessen te volgen!

Kristiaan Westhoek

Zoetermeer

Motorrijden is onze passie!

Als actieve motorrijder weten wij wat echt belangrijk is voor je rij opleiding en staan je met raad en daad bij.

Call Now Button