Motor – Tips om een goede rijschool te kiezen 

7 tips om een goede motorrijschool te kiezen in Zoetermeer.

Het vinden van de juiste motorrijschool in Zoetermeer kan een hele klus zijn. Er zijn een aantal zaken die u kunt overdenken voordat u zich aanmeldt voor motorlessen. Wij geven u een 7-tal tips om voor de beste motorrijschool in Zoetermeer voor u te vinden.

Vraag vrienden of familie om referenties

Een goede manier om inzicht te krijgen in welke motorrijscholen het overwegen waard zijn, is door vrienden en familie om verwijzingen te vragen. Praat met mensen die het proces al hebben doorlopen en vraag naar hun ervaringen. Vonden ze het gemakkelijk om te leren? Was de instructeur gekwalificeerd en deskundig? Was er een ruime keuze aan lestijden beschikbaar? Alle informatie kan nuttig zijn in uw besluitvormingsproces.

 

Zoek op online platforms naar recensies

Online zoeken kan ook een goede manier zijn om informatie te verzamelen over motorrijscholen in Zoetermeer. Google places is een goede bron voor on-line recensies.
Let u wel op, Google publiceert ongeverifïeerde recensies. Er zijn helaas nogal wat rijscholen met nep recensies op Google. Zorg ervoor dat u de recensies kritisch bekijkt op consistie, realiteitsgehalte en kopieergedrag. Ga niet alleen af op positieve recensies maak kijk ook of de beweringen juist zijn. Elke rijschool kan claimen dat zij “de grootste” of “de beste” is maar komt dat ook terug in de officiële CBR rijschool gegevens overzicht?

 

 

Kijk naar kwalificaties en documentatie

Voordat u zich inschrijft bij een motorrijschool, is het belangrijk om te controleren of ze over de vereiste kwalificaties en kwalificaties beschikken om hun diensten aan te bieden. Een rij-instructeur moet zijn geldig WRM pas kunnen overleggen. Op deze pagina kunt u opzoeken of een rij-instructeur een WRM-bevoegdheid heeft.

 

 

Informeer vooraf naar maximum aantal motorcursisten

Wettelijk mag een motorinstructeur mag op de openbare weg aan maximaal 2 cursisten tegelijk motorrijles geven. Meer dan twee motorcursisten op de openbare weg is een economisch delict en strafbaar.

 

Motorles op “eigen” terrein

Er zijn ook motorrijscholen die beschikken over een eigen afgesloten motor oefenterrein. Een motorinstructeur mag op een afgesloten motor oefenterrein aan meer dan 2 cursisten tegelijk motorrijles geven.

Een nadeel bij deze rijscholen is dan ook vaak dat u minder aandacht krijgt van uw rij-instructeur.

Wilt u niet zoveelste motorleerling zijn die zelf het allemaal mag uitzoeken? Dan kunt u beter kiezen voor een motorrijschool waar u meer persoonlijke aandacht krijgt.

Een ogenschijnlijke voordeel van motorrijles op een eigen motor oefenterrein zou kunnen zijn dat je geen last hebt van “eventuele drukte” op parkeerplaatsen? Het tegendeel is waar! Juist omdat er geen wettelijke grenzen zijn worden meerdere motorleerlingen tegelijk ingepland. Ook bent u  geen lestijd kwijt met het rijden van en naar het motoroefenterrein? Dat je zelf naar het motoroefenterrein moet rijden, kun je echter ook als een voordeel beschouwen. Je leert alvast de basis aan van het rijden op de weg en ervaart in de praktijk waar je de motor oefeningen voor nodig hebt.

Vind je persoonlijke aandacht en een belangrijk punt, informeer dan van te voren met hoeveel motorleerlingen tegelijk u les krijgt! Het staat vaak niet vermeld op de website van de rijscholen.

 

Neem een proefles

Als u eenmaal een motorrijschool op de shortlist hebt gezet, plan dan een proefles. Het is ook een geweldige kans om de rij-instructeur te ontmoeten, een idee te krijgen van de manier van lesgeven en vragen te stellen. Het is een uitstekende gelegenheid om een goede indruk te krijgen van de rijschool. Stap uit U comfortzone en profiteer optimaal van alles wat de motorrijschool te bieden heeft. P.s. Vraag vooraf of de proefles vrijblijvend is. Zg ‘gratis proefles’ bestaat niet.

 

Check de flexibiliteit en aanvullende diensten van de rijschool

Ontdek hoe flexibel de cursus van de motorrijschool is qua tijden en locatie. Vraag of ze aanvullende diensten bieden, zoals on-line theoriepakketten, theorie dagcursussen en wat de bijbehorende kosten zijn. Vraag ook of ze kortingen bieden op meerdere boekingen, waarmee u geld kunt besparen als u lessen voor uzelf of met familieleden of vrienden volgt.

Flexibele lestijden? Dagelijks tot 23:00 uur?

U lest wanneer u het beste uitkomt! Ook zondag’s zonder extra kosten!

Persoonlijk en betrokken benadering

De charme van een kleine rijschool & de continuïteit van een grote rijschool is uw garantie voor een vlot en voordelig rijbewijs!

Hoog slagingspercentage

80 % van onze kandidaten slaagt de eerste keer voor zijn/haar rijbewijs. Bron CBR.

Home » motor » rijbewijs » hoe kies je het beste rijschool in 7 stappen

Veel gestelde vragen over motorrijlessen

Hier vind je de veel gestelde vragen over motorrijlessen in. Wil je meer informatie over motorrijlessen bij rijschool Flex-Line of staan je vragen over motorrijlessen niet tussen. Neem met ons contact op. Bel, mail of app ons en u krijgt binnen 8 uur antwoord op uw vragen!

Hoe snel kan ik beginnen met mijn motorles?

In principe kun je binnen twee dagen beginnen met je eerste motorles. Als je specifieke wensen hebt qua timing of beperkt beschikbare dagen kan het een weekje duren.

Hebben jullie een "eigen" oefen terrein?

Het oefen terrein is groot en veilig, groter en veiliger dan mening ‘eigen terrein’ maar wij zijn niet de juridische eigenaar van dat terrein. Wij mogen er gebruik van maken.

Is mijn proefles gratis?

Neen uw proefles is niet ‘gratis”. Wij willen voorkomen dat u uiteindelijk moet betalen voor de ‘gratis’ lessen die wij zouden weggeven.

Moet ik zelf motorkleding e.d kopen?

Neen dat hoeft niet. Wij hebben alle benodigde beschermende kleding (motorjas, motorbroek), motorlaarzen handschoenen, helm ed. In een latere fase kun je op je gemak je motorkleding kopen.

Hoeveel lessen heb ik nodig?

het is onmogelijk om een concrete uitspraak te doen. Na je eerste proefles kunnen we een eerste inschatting maken van je benodigde lesuren voor je voertuigbeheersing. De meeste leerlingen komen goed uit met éé’n van onze AVB paketten.

Hoeveel examens moet ik doen voor mijn motorrijbewijs?

Er zijn drie examens voor de motorfiets, te weten:

1. het theorie-examen,

2. een examen voor  AVB ( Voertuigbeheersing) en

3. het AVD (Verkeersdeelname)

 

Moet ik een theorie certificaat motor halen voordat ik mag beginnen met Voertuigbeheersing?

Neen, als je je autorijbewijs hebt dan hoeft dat niet. Je kunt Voertuigbeheersing lessen volgen en examen B=Voertuigheheersing doen. Je mag ook lessen Verkeersdeelname doen. Je moet wel je theorie certificaat A gehaald hebben voordat je praktijk examen Verkeersdeelname mag doen.

Is de proefles vrijblijvend?

Ja de proefles is zeker vrijblijvend! Wij werken graag samen met mensen die het leuk en prettig vinden om  met ons te werken. Als het je bevalt en leuk vind kies je bewust voor onze rijschool.

Krijg ik mijn geld terug als ik uren overhou van mijn pakket?

Ja zeker! Dat gebeurt regelmatig. De lesuren die je niet gebruikt hebt krijg je terug betaald.

Recent mijn motorrijbewijs bij Flex-Line behaald. Voor zowel AVB als AVD in één keer geslaagd door de goede voorbereiding van instructeur Ozcan.

De lessen waren oprecht leuk en leerzaam, mede door de dosis humor die Ozcan hierin stopt! Je leert op een goede en humoristische manier iedere les jezelf te verbeteren en zo wordt je klaargestoomd voor je examens.

De sfeer is ontspannen, waar nodig ook streng maar rechtvaardig. Hij zorgt er tevens voor dat jij zelfverzekerd je examen in gaat zodat dit geen opgave is waar je tegenop ziet!

Ik zou iedereen aanraden om hier rijlessen te volgen!

Kristiaan Westhoek

Zoetermeer

Motorrijden is onze passie!

Als actieve motorrijder weten wij wat echt belangrijk is voor je rij opleiding en staan je met raad en daad bij.

Call Now Button