Motor

 

Waarom is het motorrijden zo een groot plezier?

 

Motor rijden is een passie!

Motor rijden is een way of life (voor nagenoeg alle mensen).

Of je een motorrijder bent in Nederland of in USA of in Japan het maakt niets uit. Een Amerikaan, een japanner of een nederlandse motorrijder haalt een gelijksoortige plezier en genoegdoening uit het motorrijden. Kortom motorrijden is een passie en dat is een universeel gevoel.
Als er iets is waar wij mannen én vrouwen er blij van worden dan is het van motorrijden. Want er is geen mooiere manier om van A naar B te cruisen dan rijdend op een motor.

Maar waarom hebben we dat gevoel van vrijheid?

Vrijheid

We gaven het al aan; op een motor voel je jezelf zoveel meer vrij dan in een auto. Elke keer als je op een motor stapt ga je een avontuur tegemoet. Je kan even alle gedachten op nul zetten. Daarvoor is een motor gebouwd. Een motor is ontworpen om jezelf – of met iemand die je lief hebt – af te sluiten van de wereld.

Sociale wezens

U heeft het al vaker gezien; motorrijders begroeten elkaar. Motorrijders zijn ontzettend sociaal en zelfs lief naar elkaar toe. Je sluit jezelf aan bij een community. Als je aan het toeren bent zijn er altijd andere rijders die een keer naar je zwaaien. Ze vinden het tof dat jij ook een passie hebt voor een hobby. De groet die motorrijders naar elkaar maken heeft iets magisch. Je bent een van hen. Ze zullen dan ook altijd voor je klaarstaan en je in een rot situatie willen helpen.

 Vrienden maken alles beter

Alleen gaan toeren is erg fijn, maar die route met je beste maten afleggen is heerlijk. Samen met je vrienden de weg op. De mooie gesprekken die jullie hebben bij een tussentijdse stop en de trots op het gezicht van een maat als hij op zijn motor stapt. Motorrijden is iets groots, maar het zit ‘m ook in de kleine dingen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij als motor rijschool Flex-line willen u uitgebreid informeren over het halen en het behouden van je motor rijbewijs.

Hier vindt u uitgebreide informatie over soorten motor rijbewijzen, motor rijopleidingen, verschillende rijscholen, criteria om bewust voor een rijschool te kiezen en alles wat u verder zou moeten weten over motorrijden.

Dankzij de vele positieve reacties heb ik voor het behalen van mijn (A) Motorrijbewijs voor Flex-Line gekozen, en tijdens de proefles wist ik dat ik net als de mensen die mij voorgingen de juiste keuze had gemaakt! de lessen van Özcan zijn ontzettend gezellig en zeer leerzaam. Tijdens de lessen krijg je veel persoonlijke aandacht en wordt er als dat nodig is direct uitleg gegeven langs de kant van de weg met videobeelden, tekeningen en als dat nodig is een fixe “schop” onder je hol 😉 Je zal tijdens je lessen veel lachen en Özcan’s stem na het behalen van je rijbewijs nog vaak door je hoofd horen galmen wanneer je in uitdagende verkeerssituaties terecht komt. Özcan, bedankt voor alle wijsheid en top lessen!

Bernard

Flexibele lestijden? Dagelijks tot 23:00 uur?

U lest wanneer u het beste uitkomt! Ook zondag’s zonder extra kosten!

Persoonlijk en betrokken benadering

De charme van een kleine rijschool & de continuïteit van een grote rijschool is uw garantie voor een vlot en voordelig rijbewijs!

Hoog slagingspercentage

80 % van onze kandidaten slaagt de eerste keer voor zijn/haar rijbewijs. Bron CBR.

Veel gestelde vragen over motorrijlessen

Hier vind je de veel gestelde vragen over motorrijlessen in. Wil je meer informatie over motorrijlessen bij rijschool Flex-Line of staan je vragen over motorrijlessen niet tussen. Neem met ons contact op. Bel, mail of app ons en u krijgt binnen 8 uur antwoord op uw vragen!

Hoe snel kan ik beginnen met mijn motorles?

In principe kun je binnen twee dagen beginnen met je eerste motorles. Als je specifieke wensen hebt qua timing of beperkt beschikbare dagen kan het een weekje duren.

Hebben jullie een "eigen" oefen terrein?

Het oefen terrein is groot en veilig, groter en veiliger dan mening ‘eigen terrein’ maar wij zijn niet de juridische eigenaar van dat terrein. Wij mogen er gebruik van maken.

Is mijn proefles gratis?

Neen uw proefles is niet ‘gratis”. Wij willen voorkomen dat u uiteindelijk moet betalen voor de ‘gratis’ lessen die wij zouden weggeven.

Moet ik zelf motorkleding e.d kopen?

Neen dat hoeft niet. Wij hebben alle benodigde beschermende kleding (motorjas, motorbroek), motorlaarzen handschoenen, helm ed. In een latere fase kun je op je gemak je motorkleding kopen.

Hoeveel lessen heb ik nodig?

het is onmogelijk om een concrete uitspraak te doen. Na je eerste proefles kunnen we een eerste inschatting maken van je benodigde lesuren voor je voertuigbeheersing. De meeste leerlingen komen goed uit met éé’n van onze AVB paketten.

Hoeveel examens moet ik doen voor mijn motorrijbewijs?

Er zijn drie examens voor de motorfiets, te weten:

1. het theorie-examen,

2. een examen voor  AVB ( Voertuigbeheersing) en

3. het AVD (Verkeersdeelname)

 

Moet ik een theorie certificaat motor halen voordat ik mag beginnen met Voertuigbeheersing?

Neen, als je je autorijbewijs hebt dan hoeft dat niet. Je kunt Voertuigbeheersing lessen volgen en examen B=Voertuigheheersing doen. Je mag ook lessen Verkeersdeelname doen. Je moet wel je theorie certificaat A gehaald hebben voordat je praktijk examen Verkeersdeelname mag doen.

Is de proefles vrijblijvend?

Ja de proefles is zeker vrijblijvend! Wij werken graag samen met mensen die het leuk en prettig vinden om  met ons te werken. Als het je bevalt en leuk vind kies je bewust voor onze rijschool.

Krijg ik mijn geld terug als ik uren overhou van mijn pakket?

Ja zeker! Dat gebeurt regelmatig. De lesuren die je niet gebruikt hebt krijg je terug betaald.

Recent mijn motorrijbewijs bij Flex-Line behaald. Voor zowel AVB als AVD in één keer geslaagd door de goede voorbereiding van instructeur Ozcan.

De lessen waren oprecht leuk en leerzaam, mede door de dosis humor die Ozcan hierin stopt! Je leert op een goede en humoristische manier iedere les jezelf te verbeteren en zo wordt je klaargestoomd voor je examens.

De sfeer is ontspannen, waar nodig ook streng maar rechtvaardig. Hij zorgt er tevens voor dat jij zelfverzekerd je examen in gaat zodat dit geen opgave is waar je tegenop ziet!

Ik zou iedereen aanraden om hier rijlessen te volgen!

Kristiaan Westhoek

Zoetermeer

Motorrijden is onze passie!

Als actieve motorrijder weten wij wat echt belangrijk is voor je rij opleiding en staan je met raad en daad bij.

Call Now Button